Fresia snijbloem verzorging

De fresia als snijbloem

Schermafbeelding 2015-01-06 om 21.48.51De fresia is een prachtige bloem die los in de vaas zonder ander materiaal mooi kan zijn, maar ook in combinatie met andere bloemen staat de fresia mooi. Fresia’s blijven over het algemeen 6 tot 12 dagen goed, dit hangt af van veel verschillende factoren zoals het weer en de verzorging van de bloemen. Om er zolang mogelijk van te genieten pas je de volgende verzorgingstips toe.

Schoon drinkwater en een schone vaas.

Het belangrijkste is dat de fresia in schoonwater staan zodat er weinig tot geen bacterien in het water zitten. Zorg daarnaast ook dat de vaas goed schoon is, schoonmaken met bleekmiddel is het beste, dit dood alle bacteriën in de vaas. Ververs om de twee dagen het water zodat de fresia weer fris drinkwater heeft en je er langer van kunt genieten.
Snijd de fresia schuin af

Zoals bij alle bloemen snijd je een stukje van de steel af zodat de bacteriën, viezigheid en misschien zelfs kleine schimmels die op de steel zitten verdwijnen en er frisse drinkvaatjes water kunnen opnemen. Gebruik geen snoeischaar, hiermee knip je de steel als het ware dicht waardoor de drinkvaatjes van de bloem minder goed vocht kunnen opnemen. Het beste is een goed scherp mesje. Als er uitgebloeide bloemetjes tussen zitten kun je deze het beste verwijderen en geniet je nog van de rest van de fresiasen.

Voeding voor de fresia

Geef de fresia snijbloemen voeding die je vaak bij de bloemist kunt krijgen. Hierdoor krijgen ze betere voeding en kun je langer van de fresia genieten. Doe niet meer voeding in het water dan er wordt aangegeven op de verpakking anders kunnen de stelen zoals dat heet “verbranden”.

De fresia niet bij tocht, warmte of fruit zetten!

Zorg ervoor dat de fresia niet in de buurt van rijpend fruit staat, rijpend fruit geeft een ethyleen gas af wat ervoor zorgt dat de fresia sneller gaat bloeien en minder lang mooi is. Ook houd de fresia er niet van om op een tochtige plek te staan, zorg ook dat ze niet in de volle zon of op een te warme plek staan.
One thought on “Fresia snijbloem verzorging

  1. Ineke

    Als je een drup bleekwater in het water doet kun je dan ook nog het voedsel toevoegen of “bijt”dit elkaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Inline
Rouwstuk 9.4 out of 10 gebaseerd op 24 beoordelingen. 5 user reviews.